HomeStoreSchapenvacht patchwork tapijten

SCHAPENVACHT PATCHWORK TAPIJT

Prachtige handgemaakte schapenvacht patchwork tapijten. De vachten die wij gebruiken zijn van Europese oorsprong, met name IJsland. De mooie natuurlijke kleuren en de combinatie van kortwol, geschoren en langharige huiddelen zorgen voor een unieke uitstraling. Het schapenvacht patchwork is zodanig samengesteld dat zowel de wittinten als de melange kleuren perfect bij elkaar passen.

Omdat het een natuurproduct is, samengesteld uit verschillende huiden & zijn organische vormen zijn de tapijten allemaal verschillend en daardoor uniek. Gelieve hier rekening mee te houden.

Onderhoud schapenvacht tapijt

Een schapenvacht is een duurzaam product en kan dus heel lang meegaan. Van nature is een schapenvacht  zelfreinigend en is daardoor geen voedingsbodem voor bacteriën en virussen.

Omdat je natuurlijk zo lang mogelijk van jouw patchwork schapenvacht wilt genieten, hebben wij wat onderhoudstips voor je op een rijtje gezet. 

  • Is de vacht enigszins vervilt? Borstel de vacht dan met een haarborstel – liefst één met haar. Gebruik geen borstel met bolletjes aan de uiteinden: hiermee trekt u de wol uit het vel.
    Bij ernstige vervilting kunt u een hondenborstel gebruiken.
  • Regelmatig eens stofzuigen. Wel opletten dat je de stofzuiger op de lichtste stand hebt staan!
  • Eens uitkloppen.
  • Leg de vacht een tijdje met de haarkant in de droge sneeuw en klop de vacht vervolgens uit. De leerkant niet nat laten worden met bijvoorbeeld verse sneeuw!
  • Je kan het tapijt ook eens buiten hangen bij mistig weer, steeds erop letten dat het niet nat kan worden.

Oei, een vlek… geen paniek! Is het nog een natte vlek dan even droogdeppen met keukenpapier of een droge doek. Is de vlek (al) opgedroogd? Verwijder de vlek dan met een ietwat vochtig doekje. Maak hierbij deppende bewegingen want anders wrijft u het juist in de vacht. Verdwijnt de vlek dan nog steeds niet? Gebruik dan een klein beetje groene zeep. Groene zeep heeft voldoende reinigende kwaliteiten en is niet agressief. Je kan ook een beetje zout over de vlek strooien en dit even laten inwerken en stofzuigen. 

Als de vacht toch nat wordt, is het belangrijk om deze te langzaam op kamertemperatuur te laten drogen. Droog je patchwork schapenvacht nooit in de zon, met een föhn, op de verwarming of in de droger! 

Het patchwork schapenvacht tapijt NOOIT zelf wassen, indien echt nodig dan kan je het binnenbrengen bij de droogkuis.

Onze vachten: 100% Ijslands natuurproduct!

Met een schapenvacht patchwork tapijt van Par Hazaar haal je een echt  natuurproduct in huis. Onze Europese looiers gebruiken geen schadelijke chemicaliën, waardoor de vachten veilig zijn voor mens en dier. Wij kunnen je ook  geruststellen dat de schapen niet worden gehouden en geslacht voor de vacht. 

Doordat de vacht gelooid is met milieuvriendelijke stoffen wordt deze voller, zachter en dikker.

-
Dutch